MARDİN / SAVUR - Savur Sürgücü Çok Programlı Anadolu Lisesi

Savur Sürgücü Çok Programlı Anadolu Lisesi

Sürgücü Çok Programlı Anadolu Lisesi Savur/Mardin
Vizyon
Eğitim bölgemizdeki ilköğretim okullarından mezun olan öğrencilerin,özellikle de kız öğrencilerin "liselileşme" oranını arttırarak,eğitim düzeylerini yükseltmek meslek edindirmek.
Misyon
Mesleki ve Teknik Eğitim alanında; Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda ,Atatürk İlke ve İnkılapları´na bağlı, alanında başarılı, çağdaş, demokratik,laik, kişisel hak ve özgürlüklerinin bilincinde,işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın, çevresi ile olumlu ilişkiler kurabilen, disiplinli, saygılı,üretebilen ve Yüksek Öğrenimi amaç edinmiş bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
Okulumuz Eğitim Öğretim faaliyetlerine yeni başlamasına rağmen mezun olan 12. sınıf öğrencilerimizden bazıları Mühendislik Fak, Eğitim Fakültesi ve Sağlık Meslek Y.O olmak üzere çeşitli bölümlere yerleşmişlerdir.
İngilizce-Fransızca
Karayolu ile Mardin Havaalanına 70 Km, Diyarbakır Havaalanına 70 Km.dir
Mardin Merkez için öğretmen servisi mevcuttur.
Yerleşim Yeri
Okulumuz Mardin´in Savur İlçesi´ne bağlı Sürgücü Beldesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Beldenin nüfusu 3820 eğitim bölgesindeki bağlı köylerle birlikte yaklaşık 7700 kişilik nüfusa sahiptir.Belde sakinleri genellikle tarım ve hayvancılıkla uğraşmalarının yanısıra kış mevsimi dışındaki zamanlarda, büyükşehirlerde kısmi zamanlı işlerle uğraşmaktadırlar.
İl´e 50 Km İlçe´ye 20 Km